residència d’estudiants a milà

Projectes X

En l’emplaçament de la residència d’estudiants destaca la presència de dos edificis històrics com l’església i la universitat.

La universitat destaca per la seva ortogonalitat i aprofitem aquesta contundència geomètrica dins de la ciutat de Milà per generar un gest en el nostre edifici, que al mateix temps ens servirà per marcar l’accés.

A més a més de marcar-nos l’accés a la residència, aquest gest ens permet fer més ampla la boca d’accés al passatge per la cara sud-est.

Una de les idees del projecte és mantenir la relació visual entre el carrer i l’església. Això ho aconseguim mitjançant una volumetria dividida en 3 blocs, col·locats de forma que permetin aquesta connexió visual. Els blocs es comuniquen en planta baixa mitjançant tancaments de vidre, totalment transparents.

Al mateix temps, la forma de l’edifici obre els camps visuals perquè l’església es vegi des del passeig i des de les vivendes veïnes.

En planta baixa, els tres volums de l’edifici juntament amb l’església tanquen un espai exterior semi-privat. Les sales d’estar, de jocs i bar s’obren cap a aquest espai. Es pot utilitzar per a activitats a l’aire lliure dels estudiants.

En les plantes superiors les habitacions s’orienten cap a l’exterior, deixant un espai central lliure. Encarant-se a aquest espai central, cada planta disposa d’una zona comunitària que pot convertir-se en terrassa (obrint unes grans finestres corredisses)

En l’esquema de planta tipus s’observa com es distribueixen les habitacions per tipologies:

  • Verd: 16 mòduls de 25 m2
  • Blau: 80 mòduls de 35 m2
  • Groc: 7 mòduls de 40 m2

El detall de l’habitació tipus (mòdul de 35 m2) mostra com es resol la cantonada de l’edifici.

Comparteix els teus pensaments

Encara no hi ha cap comentari

Deixa el teu comentari: