nou mercat i edifici d’oficines

Projecte Final de Carrera

SITUACIÓ

El projecte es situa a la Plaça Europa de Viladecans, que delimita al nord amb l’avinguda Generalitat (C-245), a l’oest amb la carretera de la Vila (B-204), al sud amb el carrer Balmes i a l’est amb passeig de la Marina.

REQUISITS DEL PROJECTE

El projecte pretén donar resposta a les necessitats que planteja aquest emplaçament tant complex, així com integrar el serveis que ja existeixen en un únic edifici que completi volumètricament la Plaça Europa.

La primera necessitat, en la que es basa el projecte, és un Nou Mercat que reemplaci l’actual i doti al municipi de Viladecans d’un Mercat Municipal en condicions, amb serveis i instal·lacions que facin del nou equipament una referència comercial.

El Mercat tindrà vinculada una zona de Supermercat (en planta soterrani, amb un accés directe des de l’aparcament)

La diversitat d’usos en l’entorn proper a la plaça genera altres requisits que ha de satisfer el projecte, aconseguint així resoldre les mancances detectades a la zona:

  • La proximitat a la extensa zona industrial genera una demanda d’oficines en un edifici representatiu i proper al casc antic (on es troba l’Ajuntament i altres organismes oficials). La Plaça Europa és un lloc ideal per aquestes oficines.
  • Cal un bar-restaurant, situat en un punt estratègic i obert totalment a la plaça. El funcionament d’aquest estaria estretament relacionat amb el mercat, aprofitant els productes frescos que aquest disposa.
  • Quasi el 50% dels carrers del casc antic són exclusivament peatonals. Això genera una creixent demanda de places d’aparcament, que s’integraran dins el complex comercial, augmentant així el nombre de clients potencials.

 

Comparteix els teus pensaments

Encara no hi ha cap comentari

Deixa el teu comentari: